Citytrip: Ghent, BelgiumCitytrip: Gent, België

travel

Okay, I’ve been MIA for a while but I’m back for action! I can only say ‘you need to get lost to find yourself again’. And how did I find myself. With a lot more energy, happiness and power!

What I really want to show you guys is beautiful Ghent!  It is the capital and largest city of the East Flanders province. It’s a university city with breathtaking views. The position of the hotel was amazing. Right on the ‘graslei’. The Graslei is one of the most scenic places in Ghent’s old city centre. I couldn’t ask for a better place to stay! If you want to visit Ghent than is the Marriott definitely the best option to go.

IMG_20141030_1249271

Interesting must-see tourism things are the Saint Bavo Cathedral with the Ghent Altarpiece, the belfry, the Gravensteen castle, and the splendid architecture along the old Graslei harbour. Have a coffee in the sun or visit the Design museum. There are a lot of great activities in Ghent. I stayed for 3 nights and that was just enough for me to feel the city. Go and buy ‘Neuzekes’ (famous candy of Ghent) or go shopping.

IMG_20141030_1212111      IMG_20141028_2153231Oké, Ik ben een tijdje heel erg non-actief geweest, maar ik ben terug op post. Ik kan alleen maar zeggen dat je jezelf helemaal kwijt moet zijn om jezelf terug te vinden. En hoe? Ik heb mezelf terug gevonden met veel meer energie, geluk en kracht!

Wat ik jullie zeker wil laten zien is mijn tripje naar Gent. Ik was helemaal verbaasd van de stad. Ik ben er al eerder geweest, maar nog nooit blijven overnachten op hotel. Gent is de hoofdstad van Oost-Vlaanderen en meteen ook de grootste stad van die provincie. Het is een universiteiten stad en dat merk je meteen aan de bevolking. Het heeft bovenop ook nog eens hele mooie uitzichten overal waar je wandelt. Het hotel waar ik verbleef had een geweldige ligging, op de welbekende ‘graslei’. De graslei is een van de meest bekende plaatsen van Gent. Ik kon mij geen betere ligging voorstellen dan ontbijten met zicht op de Leie. Als je Gent wil bezoeken hou dan zeker het Marriott als een optie om te overnachten.

IMG_20141030_1249271

Belangrijke toeristische plaatsen/activiteiten om zeker teplannen in Gent zijn de Sint-Baafskathedraal met het Lam Gods, het Belfort, het gravensteen en de uitmuntende architectuur in de buurt van de oude haven aan de graslei. Drink een koffie in de zon of bezoek het Design museum. Ik ben er 3 nachten verbleven en dat was precies lang genoeg om een gevoel te krijgen van de stad. Koop ‘Neuzekes’ en geniet van een rustige shopnamiddag in deze adembenemende stad!

IMG_20141030_1212111      IMG_20141028_2153231

4 Comments

  • Ik ben inmiddels twee keer op vakantie geweest in Gent, eenmaal met mijn (inmiddels) ex en eenmaal als studiereis met mijn studievereniging. Beide keren erg leuk gehad; zo’n mooie stad inderdaad!

    • Dank je Ilse voor het berichtje! Ik was echt onder de indruk van de stad. Ik kom zelf uit een boerendorpje dus ik heb dat effect wel snel! Heb je nog zo’n stad die zeker de moeite is? Liefs Stephanie

      • Rome als je erg van mooie gebouwen houd en Barcelona voor het hele sfeertje inclusief het strand en het weer. Ik zou bij beiden niet echt midden in de zomer gaan tough; dan is het heel druk en heel warm/ Parijs vond ik dan weer niets aan, weet niet wat het was :P Ik hoor ook veel goede verhalen over Oslo en Berlijn maar ik ben in beide steden nog nooit geweest!

      • Rome vond ik ook prachtig & Barcelona is mijn favoriete bestemming. De andere heb ik ook nog niet gezien.. Hopelijk kan ik die snel aan mijn lijstje toevoegen! Dank je voor de reply Ilse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GhentIMG_20141030_1524251Ghent" />